Közepes búzatermésre számítanak

Az idén közepes mennyiségű búzatermésre lehet számítani a Mezőgazdasági Szövetkezők és Termelők Országos Szövetségének (MOSZ) gabonatermesztők országos választmánya szerint.

MNO
2011. 06. 22. 10:27
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A szerdai budapesti tanácskozás előtt Tóth István, a MOSZ titkára az MTI-nek elmondta: a termelők úgy vélik, hogy az elmúlt öt év átlagának – ami éves szinten 4,4 millió tonna – a 80 százaléka várható az idén termésmennyiségként az országban. Ez mintegy 3,6 millió tonna búzatermés 2011-ben.

A termelők képviselői úgy ítélték meg, hogy a betakarítás után 50-60 ezer forintos tonnánkénti felvásárlási ár várható. Ezért felhívják a malmok figyelmét arra, hogy lehetőség szerint készletezzenek őrölnivalót, mert így elkerülhető az az idén is tapasztalt nagyarányú áremelkedés, amely során egyes malomipari cégeknek akár 70 ezer forintot is meghaladó tonnánkénti áron kínálták a gabonát.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.