Közös állásfoglalásban emlékeznének meg az áldozatokról

Navracsics Tibor arra számít, hogy az EU-országok igazságügyi miniszterei pénteki, luxembourgi tanácskozásukon – magyar–lengyel–litván kezdeményezésre – közös állásfoglalásban emlékeznek meg a totalitárius rendszerek által elkövetett bűncselekmények áldozatairól. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/789897" target="_blank"><strong>• Történelmi lépés előtt az unió</strong></a>

MNO
2011. 06. 10. 8:54
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar miniszterelnök-helyettes, közigazgatási és igazságügyi miniszter most utoljára elnököl az uniós igazságügyi tanács ülésén. A megbeszélés előtt adott nyilatkozatában azt mondta, jó esély van arra, hogy a miniszterek elfogadják a számítógépes bűncselekményekkel kapcsolatos szabályozást, valamint az európai öröklési rendről szóló tervezetet. Ez utóbbi arról szól, hogy miként lehet egyszerűsíteni a különböző nemzeti állampolgárságú EU-állampolgárok hagyatéki eljárásait.

Szintén napirenden szerepel az európai nyomozati parancsról szóló előterjesztés, amely lehetővé tenné, hogy az egyik EU-tagállam meghatározott esetben egy másik EU-tagállamban végeztessen el nyomozati cselekményt. E témában várhatóan megfogalmaznak majd egy olyan szöveget, amelyet a távozó magyar EU-elnökség elfogadásra átadhat az őt követő lengyel elnökségnek.

A magyar elnökség alatt a gyermekek elleni szexuális bűncselekményekről szóló irányelv ügyében is sikerült eljutni az előkészítés utolsó fázisába – közölte Navracsics. Mint elmondta, itt egyetlen vitás pont maradt, az, hogy a gyermekpornográfiát tartalmazó honlapok esetében csupán a hozzáférést gátolják-e meg, vagy távolítsák is el a honlapot az internetről.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.