Közös brit labdarúgócsapat indul a londoni olimpián?

Közös brit labdarúgócsapat fog szerepelni a jövő évi londoni olimpián, miután az angol, a walesi, az északír és a skót labdarúgó-szövetség között megszületett az erről szóló megállapodás kedden. Utóbbi két szervezet azonban gyorsan cáfolt.

MNO
2011. 06. 21. 17:59
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Brit Olimpiai Bizottság bejelentése szerint az egyezség a női együttesre is vonatkozik, amely először fog részt venni ötkarikás játékokon, míg a férfiaknál 52 év után lesz ismét egyesített válogatott. A szakvezető kinevezése az év későbbi részében várható, s azt követően kezdődik meg a 18 labdarúgó kiválasztása.

Nem sokkal a bejelentés után azonban a skót és a walesi szövetség elnöke is kategorikusan cáfolta a megegyezést. Előbbi vezetője, George Peat saját bevallása szerint megdöbbenve hallotta a hírt, majd hozzátette, országa nem akarja, hogy bármi köze legyen az eseményhez. A walesi sportvezető, Phil Pritchard közölte, az általa vezetett szervezet semmiféle erre vonatkozó megállapodásnak nem részese.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.