Kristóf Attila: (hova tűnt a fasírt )

MNO
2011. 06. 25. 8:45
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Én nem tudom, rajtam kívül sokan emlékeznek-e még arra, hogy egykoron, a szocializmus idején a vasúti restikben szinte fillérekért lehetett kapni egészséges, barna színű fasírozottat, ami homályos üvegburák alatt várt az utasra. Rémes belegondolni, mi minden lehetett abban az országos recept alapján készült fasírozottban, amelyhez felszeletelt, kissé szikkadt kenyér járt, s az igényesebbek mustárt is kaptak hozzá. A MÁV specialitása volt ez, a mellékvonalak állomásain is biztos tájékozódási pontot jelentett az üvegbura, amely alatt ki tudja, mióta várakozott az ismeretlen összetételű, de érett, magyaros zamatú vagdalt hús.

(Magyar Nemzet, 2011. június 25.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.