Kulcsár Anna: Botrány és meghallgatás

MNO
2011. 06. 24. 6:53
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kulcsár Anna: A taktika nem változott. Az egy éve megalakult Országgyûlés baloldali ellenzéki erői minduntalan kivonulnak az ország alaptörvényével összefüggő rendezvényekről. Mondhatni: bojkottálják az új alkotmányt. Schiffer András, a Lehet Más a Politika és Ipkovich György, a Magyar Szocialista Párt politikusa legutóbb kedden délelőtt döntött úgy, hogy elhagyja a tanácskozás helyszínét – az Országgyűlés alkotmányügyi bizottságának üléstermét – és nem vesz részt az Alkotmánybíróság (AB) leendő tagjainak meghallgatásán. Mi tagadás: az Országház hűvös Duna- parti folyosóiról ilyenkor nyáridőben különösen szép kilátás nyílik a városra, akár a céltalan sétálgatás is kellemes időtöltés lehet. A politikusnak természetesen mindig akad elfoglaltsága. Parlamentáris viszonyok közt azonban mégiscsak az lenne az első, hogy az alkotmányügyi bizottság tagja részt vegyen az alkotmányügyi bizottság éppen zajló tanácskozásán és állást foglaljon meghatározó kérdésekről. Véleményt mondjon, szavazzon arról: alkalmasnak tartja-e a jelölteket a közjogi megbízatásra. Ez most nem így történt. Azt sérelmezve, hogy az általuk javasolt személyeket az eseti jelölőbizottság egy nappal korábban nem támogatta, Ipkovich szégyenletesnek, a demokrácia sárba tiprásának minősítette a jelölés folyamatát. – Ez vicc, cirkusz – közölte ezután Schiffer.

(Magyar Nemzet, 2011. június 24.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.