Külföldi versenyzők a paksi harmonikafesztiválon

Most először lesz nemzetközi a paksi harmonikafesztivál versenyének mezőnye: a pénteken és szombaton tartandó eseményre a magyarokon kívül nyolc országból érkeznek muzsikusok.<br /><br />

MNO
2011. 06. 20. 11:16
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Papp Olga szervező az MTI-nek elmondta, hogy Magyarország mellett Finnországból, Szerbiából, Oroszországból, Fehéroroszországból, Bosznia-Hercegovinából, Ukrajnából, Csehországból és Moldovából várnak negyven versenyzőt.

A szervező, aki a paksi Pro Artis Alapfokú Művészetoktatási Intézmény harmonikatanára, hozzátette: a zsűri is nemzetközi lesz. Papp Olga hangsúlyozta: a fesztivált azért rendezik, hogy a közönségnek bemutassák a harmonika kevésbé ismert oldalát, bizonyítsák, hogy alkalmas értékes zene közvetítésére, nem csak a mulatós zene hangszere.

A VI. Paksi Harmonikafesztivál versenyének a művelődési központ lesz a helyszíne, ugyanott tartanak gálakoncertet szombaton 16 órakor. A verseny győztesei és a meghívott művészek, együttesek lépnek színpadra, így például az Orosz Zoltán és Horváth Kornél alkotta duó, valamint a Paksi Harmonikaegyüttes.

A fesztivál ideje alatt több kiállítás is lesz: bemutatja saját készítésű harmonikáit Móger Péter hangszerész, megtekinthetők lesznek a V-Harmonikák, valamint az olasz Scandalli harmonikagyártó cég hangszerei.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.