Lángolt a szeméttelep

Tűz ütött ki vasárnap este a győri kommunális szolgáltató szeméttelepén; mintegy 200 köbméternyi égett az ott felhalmozott tárgyakból, hulladékból.

MNO
2011. 06. 27. 19:51
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Győr-Szol Zrt. hétfőn azt közölte: a lángra kapott anyagok fele hasznosításra váró gumi, a többi előkezelt kommunális hulladék volt. A lángokat a tűzoltók megfékezték, személyi sérülés nem történt, ugyanakkor a cég több konténere megsérült. A becsült anyagi kár mintegy négymillió forint.

A társaság tájékoztatása szerint hulladékkezelés-technológiai hiányosságra utaló jelet eddig nem mutatott ki a tűzoltóság vizsgálata, ugyanakkor nem zárható ki az idegenkezűség. Ezért – a további hasonló balesetek elkerülése érdekében – a Győr-Szol Zrt. kezdeményezte a be- és kiléptetési rendszer szigorítását, valamint a járőrszolgálat megerősítését a területen. Az ügyben a szolgáltató ismeretlen tettes ellen feljelentést tesz.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.