Lassult az infláció

Németországban az áprilisi 2,4 százalékról 2,3 százalékra lassult az infláció májusban – közölte a német statisztikai hivatal pénteken a végleges adatot, amely megegyezett a május végén közölt előzetessel.

MNO
2011. 06. 10. 9:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hivatal azt is megerősítette, hogy májusban havi összehasonlításban nem változtak a fogyasztói árak az áprilisi 0,2 százalékos drágulást követően. Az Európai Unió tagállamai közötti összehasonlításra alkalmas harmonizált fogyasztói árindex (HICP) 0,2 százalékkal esett májusban, miközben éves szinten 2,4 százalékkal nőtt. Egy hónappal korábban a havi drágulás 0,3 százalék, míg az éves 2,7 százalék volt. A nagy kilengéseket mutató energia- és üzemanyagárak nélkül számított májusi maginfláció stagnált havi szinten, és 1,4 százalékkal emelkedett éves összehasonlításban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.