Lázár: Maradok Újpesten

Maradok Újpesten, szerintem nagyon fontos, hogy egy játékos jól érezze magát abban a csapatban, ahol játszik, abban a közegben, abban a játékstílusban, abban a stadionban. Én jól érzem magam, és azt érzem, most Újpesten kell játszanom – nyilatkozta Lázár Bence a Digi Sport Reggeli Start című műsorában.

MNO
2011. 06. 20. 12:11
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Újpest ifjú reménysége ez elmúlt fél évről, a csapatról a következőket mondta: – Megérett a játékom, úgy érzem, ebben a fél évben kész játékos lettem. Nagyobb az önbizalmam, többet merek mutatni a pályán, többet vállalok. Szerintem jól sikerült ez a fél év, és nemcsak nekem, hanem a csapatnak is. Szinte minden mérkőzésen sok tehetséges fiatal lépett pályára, akik megértek az NB I-re.

– Azt gondolom, nagyon jó társaság vagyunk, Kabát Péterrel és Fehér Csabával kiegészülve eredményesebbek leszünk, szerintem ők mindketten vezéregyéniségei lehetnek ennek a fiatal csapatnak. Egy Kabát–Lázár csatár duót nagyon el tudnék képzelni, és Barczi Dáviddal, Simon Krisztiánnal, Balogh Balázzsal a támadósorunk szerintem az NB I legjobbja lehet.

– Örülnék, ha Krisztián Újpesten maradna. Bár azt gondolom, jól tette, hogy kipróbálta magát külföldön. Az első mérkőzésén ötvenezer ember előtt az Ajax ellen játszott, mi csak néztük a tévében, és ámultunk-bámultunk. Szerintem már ezért az egy meccsért megérte kimenni.

A beszélgetés során szóba került a külföldi karrier és a válogatottság is: – Az álom a Barcelona, de szerintem olyan célokat kell kitűzni magunk elé, amik reálisak. Nem tudom azt mondani, hogy a Barcelonában fogok focizni, csak bízom benne, hogy egyszer majd egy elitbajnokságban játszhatok. Az angol bajnokság nem az én stílusom, de a spanyol, olasz, holland vagy német bajnokságban szívesen játszanék. Volt már arról szó, hogy behívnak a válogatottba, óriási megtiszteltetés, hogy egyáltalán szóba került a nevem Egervári Sándornál, 20 évesen, egy féléves NB I-es tapasztalat vagy tapasztalatlanság után. Bízom benne, hogy ez is egy elérhető cél, ezért kell küzdenem.

(Digi Sport)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.