Leesett a platóról a buszváró

Komplett buszvárót akart ellopni egy négytagú társaság a Fejér megyei Ercsi-Sinatelepen; a három férfit és egy fiatalkorú fiút lopással gyanúsították meg, kettőt közülük bűnügyi őrizetbe vettek – közölte szerdán a rendőrség.

MNO
2011. 06. 08. 17:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Két polgárőr figyelt fel kedden a Kölcsey utcában arra, hogy négy férfi egy platós teherautóra próbál feltenni egy fémszerkezetet. Amikor közelebb mentek, látták, hogy egy komplett buszváróról van szó, amelyet a közeli megállóból szedett fel és rakott a kocsira a négy férfi, de az alumínium szerkezet leesett a platóról – mondta el Németh-Kész Mónika, a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőr százados hozzátette: a váró szétbontása és elszállítása miatt az őket kérdőre vonó polgárőröknek az egyik férfi azt állította, hogy a szerkezetet egy ismeretlen adta el nekik 20 ezer forintért, s erről egy „papírt” is mutatott.

Miután a polgárőrök közölték, hogy a váró az önkormányzat tulajdona, a tettesek az üres kocsival elhajtottak a helyszínről. Az ercsi járőrök azonban azonosították, és a lakásukról előállították őket. A társaság egyik 41 éves és egy 22 éves tagját bűnügyi őrizetbe vették, egy 38 éves férfi és a 15 éves fiú szabadlábon védekezik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.