Lencsés Károly: Az örökreform

MNO
2011. 06. 15. 8:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új irányokat szabunk – közölte a Magyary Zoltán Közigazgatásfejlesztési Program bejelentésekor a közigazgatási tárca államtitkára tegnap. Inkább régi-új irányokról kellett volna beszélnie. Magyary ugyanis az 1930-as években kapott közigazgatási kormánybiztosi megbízást, de számos elképzelése ma is aktuális. A közszolgálat stabilitása, kiszámíthatósága, szakmaisága – egyebek között ezeket a mostanában kevéssé preferált alapértékeket vallotta a tudós. Magyarországon sokszor – a harmincas évek után a hetvenes és a kilencvenes években is – próbálkoztak közigazgatási reformmal. A cél mindig az ügyintézés egyszerűsítése, gyorsítása, az emberek és a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentése, az ügyfélbarát és olcsó állam megteremtése volt. Sok babér e területen a reformereknek nem termett.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszabadság, 2011 június 15.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.