Leonardo Párizsba költözik

Az olasz futballbajnokságban legutóbb második Internazionalénál felkészültek az eddigi vezetőedző, a brazil Leonardo távozására, s az itáliai sportsajtó úgy tudja, már a lehetséges utód is megvan Marcelo Bielsa személyében.

MNO
2011. 06. 15. 10:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A legutóbb a chilei válogatott szövetségi kapitányi tisztét betöltő, de februárban szerződését felmondó argentin szakemberrel médiaértesülések szerint az elmúlt hétvégén elvben már megállapodásra is jutottak a milánói klub vezetői, s Bielsa adott esetben két évre kötelezné el magát az előző idényben BL-t is nyerő olasz bajnokhoz.

Leonardo állítólag igen közel van a csapatcseréhez, több szerdai lap pedig egyenesen biztosra veszi, hogy a brazil tréner az új szezont már a francia fővárosban, a PSG-nél kezdi. A párizsi klub tulajdonosai a La Gazzetta dello Sport tudomása szerint nemcsak ajánlatot tettek az egykori kiváló labdarúgóból lett szakembernek, hanem a múlt héten Katarban már szerződése részleteiről is egyeztettek vele.

Leonardo tavaly decemberben foglalta el helyét az Inter kispadján a gyenge eredmények nyomán onnan felállított spanyol Rafa Benítez utódjaként. A 41 éves brazil irányításával a milánói alakulat végül is a városi rivális, és idén bajnokká avanzsált AC Milan mögött másodikként fejezte be a pontvadászatot, viszont a nemzetközi siker vele is elmaradt, a Bajnokok Ligájától címvédőként a negyeddöntőben búcsúztak a kék-feketék.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.