Lerohantak egy falut, több házat felgyújtottak a katonák

A szíriai hadsereg egy egysége lerohant szombaton egy falut a török határ közelében, a katonák géppuskákból lövéseket adtak le, felgyújtottak több házat, és őrizetbe vettek mintegy hetven embert – közölték szemtanúk és egy ellenzéki szervezet.

MNO
2011. 06. 18. 11:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A kormányellenes tüntetések dokumentálására létrehozott Helyi Koordinációs Bizottságok nevű csoport szerint hat harckocsi vonult be a határtól 20 kilométerre lévő Bdama faluba. Az egyik szemtanú, egy ügyvéd – aki a török határtól 2 kilométerre lévő kisvárosnak mondta a helységet – 9 harckocsit, 10 páncélozott szállító járművet, 20 terepjáró gépkocsit és tíz autóbuszt számolt össze. Bdama szinte egybeépült Dzsiszr-es-Sugúr várossal, amely csak a múlt vasárnap került a hadsereg ellenőrzése alá. Azt megelőzően ebből a térségből több ezer ember menekült át Törökországba.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.