Londonban is a magyar vállalkozásokról beszéltek

A nehéz hazai keresleti viszonyok miatt segíteni kell a magyar kis- és középvállalatokat is abban, hogy külpiaci értékesítési lehetőségeket találjanak – mondta csütörtökön Londonban Becsey Zsolt.

MNO
2011. 06. 09. 19:10
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Nemzetgazdasági Minisztérium külgazdaságért felelős államtitkára, aki a nap folyamán befektetőkkel és brit kormánytisztviselőkkel tárgyalt, megbeszélései után újságíróknak elmondta: a kormány ösztönzi az erre szakosodott állami szerveket, hogy külön hitelkeretekkel, külkereskedelmi irányultságú képzéssel segítsék a külpiacokra ezt a vállalati szektort.

Becsey Zsolt kijelentette: Magyarországnak két fő ellensége van, a munkanélküliség és az eladósodottság. Felidézte, hogy az 55 százalékos foglalkoztatási ráta a legalacsonyabb Európán belül. Megemlítette, hogy az államadósság-ráta felső határát immár az alaptörvény rögzíti a hazai össztermék 50 százalékában, ami azt jelenti, hogy a következő 6-7 évben bármely kormánynak olyan költségvetéseket kell készítenie, amelyek csökkentik az adósságrátát.

Az államtitkár szerint ez elnyerte a nemzetközi közösség bizalmát, Magyarország sikeres kötvénykibocsátásokat hajtott végre az elmúlt hetekben, és a magyar szuverén törlesztési kockázatra köthető határidős biztosítási csereügyletek (CDS) árazása is csökkent.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.