Lovas István: Gazdasági nyitás keletre

MNO
2011. 06. 28. 7:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Lovas István: De az emberi jogok megsértéséért nem kell átkelnünk az óceánon. Elég, ha a Dunán átsétálunk Révkomáromba. Onnantól kezdve egy olyan ország terül el, amely az ott élő hatszázezres magyar őshonos lakosság egészét alapvető jogától fosztja meg: attól, hogy ott és olyan körülmények között használhassa nyelvét, ahogyan akarja. Hány vezető magyar politikus ítélte el ezt az alapvető jogsértést? A válasz: nagyon sok. S vajon e politikusok közül hányan javasolták a jogsértésre válaszként a magyar–szlovák kereskedelem befagyasztását vagy korlátozását? A válasz: egy sem. Ha az 1,3 milliárdos Kínában a jogsértések elleni tiltakozásként korlátozni kellene a magyar–kínai kétoldalú kapcsolatokat, miért nem áll ugyanez az elv a magyar–szlovák viszonyra? Csak nem érint jobban bennünket egy kantoni disszidens, mint Szlovákia teljes magyarságának sorsa?

(Magyar Nemzet, 2011. június 28.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.