Magyar cég is részt vesz a jövő kutatásában

Egy magyar élelmiszer-technológiai intézet, a Campden BRI Magyarország Nonprofit Kft. is részt vesz abban a SmartAgriFood konzorciumban, amelyik uniós támogatással a jövő internetes technológiai alkalmazását kutatja az agrár- és élelmiszer-ipari vállalatok, illetve fogyasztók számára.

MNO
2011. 06. 09. 15:52
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az uniós magán-állami partnerség (Future Internet Public Private Partnership) keretén belül megvalósuló kutatás célja az, hogy feltárják, teszteljék és kiépítsék azokat az internetes lehetőségeket, amelyek segítik az agrár- és élelmiszer-ipari cégek tevékenységét, információs és kommunikációs munkáját, például a fogyasztók felé.

Berczeli Attila, a kft. cégvezető-helyettese csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón elmondta, a projekt április 1-jén indult, 152 szervezet összefogásával valósul meg. Öt év alatt az unió 300 millió euró támogatást nyújt hozzá, a magánszféra is ennyivel támogatja azt.

A kft. vezeti azt a munkacsoportot, amelyik az élelmiszerlánc szereplői és a szolgáltatók – például az információs technológiák előállítói – közötti párbeszéd és kommunikáció lehetőségeit kutatja, illetve fejleszti. A munkacsoport 20 tagból áll, s ötmillió eurót nyert el a projekt költségvetéséből.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.