Magyar rendőrök is segítik a nyaralókat Horvátországban

Péntektől augusztus végéig ismét dolgoznak magyar rendőrök Horvátországban, az Adriai-tenger partján – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság szóvivői irodája hétfőn.

MNO
2011. 06. 27. 19:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi évekhez hasonlóan ezúttal is Zára (Zadar) térségében járőröznek a magyarok, a horvát rendőrökkel közösen teljesítenek szolgálatot. Július 1. és augusztus 31. között kéthetes váltásokban összesen nyolcan segítik majd a horvát hatóságok munkáját és a magyarok ügyintézését.

A hatodik éve folyó együttműködés részeként ezúttal is feladatuk lesz, hogy segítséget nyújtsanak a Horvátországba látogató magyar állampolgároknak, és közreműködésük az intézkedéseket is megkönnyíti. Az Adriánál nyaraló magyaroknak a 06-20-445-4624-es magyar mobiltelefonszámon a Horvátországban szolgálatot teljesítő rendőrök közvetlenül is tanácsot vagy segítséget tudnak adni. Idén is pályázaton választották ki a jelentkezőket, akik az ország különböző rendőri szerveitől utaznak Horvátországba. A tengerparton szolgálatot teljesítő rendőrök angolul, néhányan horvátul is beszélnek.

Péntektől nemcsak magyar rendőrök dolgoznak újból a horvát tengerparton; idén is lesz ideiglenes konzuli szolgálat Splitben. A Külügyminisztérium korábbi tájékoztatása szerint az ugyancsak augusztus végéig elérhető diplomata konzuli kerülete Zára (Zadar), Sibenik-Knin, Split-Dalmát, valamint Dubrovnik-Neretva megyére terjed ki.

Az indokolt esetben konzuli segítségre szoruló magyar állampolgárok Splitben a kihelyezett konzult a +385-99-558-5555-ös mobiltelefonszámon vagy a +385-21-385-902-es faxszámon, valamint a [email protected] e-mail címen érhetik el.

A Horvátország más területein úti okmányaik elvesztése, baleset, konzuli érdekvédelem miatt segítségre szorulók továbbra is a zágrábi magyar nagykövetség konzuli szolgálatát kereshetik meg. A konzuli hivatalt szeptember 30-ig munkanapokon 9 és 12 óra között érhetik el a magyar állampolgárok, sürgős esetben pedig az éjjel-nappal hívható +385-1-489-0906-os ügyeleti telefonszámon kérhetnek segítséget.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.