Magyarpárti világsztár a FIFA új vezetőségében?

A köztudottan hazánkért, és persze a labdarúgásért rajongó spanyol operaénekes, Plácido Domingo meghívást kapott a megvesztegetési botrányok miatt átszervezésre szoruló FIFA új vezetőségét segítő új tanácsadó testületbe.

2011. 06. 07. 11:35
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az argentin Clarín sportrovatának értesülései szerint a múlt héten újraválasztott FIFA elnöke, Joseph Blatter közölte, létrehozza a Bölcsek Tanácsát – valószínűleg az EU munkáját segítő hasonló testület mintájára –, amelybe több futballszerető és tekintélyes személyiséget akar meghívni.

A már 70 éves Plácido Domingón kívül még a kiváló holland volt középpályás és edző, Johan Cruyff és a volt amerikai külügyminiszter, Henry Kissinger is a jelöltek között van. Bár a spanyol világsztár még nem nyilatkozott a meghívásról – csak tegnap kapta meg a szóbeli felkérést –, Blatter szerint Domingo büszke és hálás a felkérésért.

Domingo négy világbajnokságon – 1990, 1994, 1998, 2002 – is népszerűsítette az opera műfaját két tenorénekes kollégájával, a már elhunyt olasz Luciano Pavarottival, és honfitársával, Josep Carrerassal.

Blatter azért döntött a Bölcsek Tanácsa testületének megszervezése mellett, hogy visszaszerezze a szervezet szavahihetőségét.

(clarin.com)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.