Majd 20 milliót spórolnak a gázszámlán

A szolnoki kistérség települései Szolnok gesztorságával pályázatot írtak ki a 2011-es és a 2012-es évre földgáz beszerzésére; a pályázók közül a legkedvezőbb ajánlatot adó E.ON Energiaszolgáltató Kft.-vel elsőként Szolnok önkormányzata írta alá a szerződést kedden, a Tisza-parti város polgármesteri hivatalában.

MNO
2011. 06. 21. 17:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Szalay Ferenc polgármester (Fidesz) a megállapodás kapcsán elmondta: a gázbeszerzési piacon való együttes fellépés eredményeként éves szinten Szolnok városa 12 millió, további nyolc település önkormányzata és három nagyobb intézmény pedig 7 millió forintot tud megtakarítani. Lehoczki Balázs, az E.ON Energiaszolgáltató Kft. ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy számukra stratégia fontosságú az önkormányzatokkal való jó együttműködés, és ez a példa más helyhatóságok számára is követendő lehet.

A Szolnoki Kistérségi Többcélú Társulás tavaly decemberi ülésén született döntés arról, hogy a kistérségi települési önkormányzatok és intézményeik közösen lépnek fel a szabad piacon energetikai beszerzéseik során. Első lépésként a gázpiacon bonyolítottak le közös közbeszerzést Szolnok gesztorságával. Az eljárást a Szollak Kft. végezte, a Alfa-Nova Kft. szakmai segítségével. A kétszakaszos gyorsított tárgyalásos közbeszerzési eljárás nyertese két pályázó közül az E.ON Energiaszolgáltató Kft. lett a 20 köbméter/óra feletti kapacitású fogyasztási helyek esetében. A kisfogyasztókra (20 köbméter/óra alatt) nem érkezett ajánlat, így az ő esetükben maradt az egyetemes szolgáltatási forma.

Mint az Alfa-Nova Kft. által bontásban elkészített táblázatból kiderül, a már említett Szolnok mellett Újszász önkormányzata 3,8 millió, Rákóczifalváé több mint félmillió forintot tud megtakarítani, de a többi önkormányzat és intézmény is százezres nagyságrendben spórolhat a gázszámláján.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.