Már 6000 embert kellett kitelepíteni a tűzvész miatt + Képek

Immár csaknem hatezer embert kellett kitelepíteni a Kelet-Arizonában tomboló tűzvész miatt, amely csaknem 160 ezer hektárnyi területet perzselt fel – közölték szerdán a helyi hatóságok. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/789188" target="_blank"><strong>• Tűzvész elől menekülnek az emberek + Képek</strong></a>

MNO
2011. 06. 08. 18:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A méreteit tekintve a jelenlegi tűzvész a második helyre lépett elő a rekordtartó, 2002-es természeti katasztrófa után, amelyben csaknem 190 ezer hektár égett le. A szárazság és az erős szél miatt azonban a jelenlegi tűzvészt várhatóan még napokig nem lehet majd megfékezni. Az arizonai tűzoltók az állam egész keleti határa mentén rendkívüli tűzveszélyre figyelmeztettek.


A lángoknak eddig – a mentési erőfeszítéseknek köszönhetően – csak tíz épület esett martalékul, és a tűz további 343 ingatlant fenyeget közvetlenül. Az erdőtüzek füstje – amelyet még meteorológiai műholdakról is meg lehetett figyelni – kedden fennakadásokat okozott a légi forgalomban a szomszédos Új-Mexikó államban. Az állam hatóságai felszólították Luna város lakót, hogy készüljenek fel az evakuációra.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.