Már augusztusban érkezhet a segítség a magyar gazdák számára

A Vidékfejlesztési Minisztériumban (VM) elkészült az a rendelet, amely lehetővé teszi, hogy a gazdák már augusztusban hozzájussanak a kártérítéshez a németországi hasmenésjárvány miatt kiesett bevételeikért – közölte a VM szerdán az MTI-vel. <br /><br /><a href="http://www.mno.hu/portal/789975" target="_blank"><strong>• Nélkülözhetetlen, jó minőségű és fogyasztható</strong></a>

MNO
2011. 06. 15. 7:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az európai uniós tagországok szakértőiből álló egyik mezőgazdasági bizottság kedden 210 millió eurós gyorssegélyt hagyott jóvá a zöldségtermelők kárának kompenzálására. A Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal azonnal megkezdi a kifizetések előkészítését a tárca közleménye szerint. A kártérítés mértéke a 2007–2010 közötti átlagos zöldségértékesítési árak ötven százaléka lesz, mert most alacsonyabbak az árak. A tész-ek (termelői és értékesítési szervezetek) tagjai, az operatív programjuk figyelembe vételével, akár hetvenszázalékos kárenyhítést is elérhetnek. A támogatásból a május 26.–június 30. közötti időszakra vonatkozó kárenyhítési igényeket fogják kielégíteni.

A kártalanítást kiterjesztették az uborkán, a paradicsomon és a salátán kívül a cukkinire és a paprikára is.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.