Már csak egy sérültet ápolnak az intenzíven

Egy fiatal lány a hétvégén távozott, négyen hétfőn térnek haza, egy sérültet azonban még az intenzív osztályon ápolnak azok közül, akik a múlt kedden sérültek meg az M70-es autóúton, egy román busz és egy szlovén kamion balesetében – közölte a nagykanizsai kórház sajtóreferense hétfőn az MTI érdeklődésére.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/792079" target="_blank"><strong>• Ismét egy szörnyű baleset: hat halott az M70-esen + Videók</strong></a>

MNO
2011. 06. 27. 12:24
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Fröhlich Klára elmondta: a román buszon megsérültek közül a hétvégén hazaengedték azt a 16 éves lányt, akit a gyermekosztályon ápoltak. Négyen a nap folyamán térhetnek haza, köztük az a két, súlyos állapotban kórházba került utas, akiket tompa hasi és mellkasi sérüléseik miatt hosszabban kellett megfigyelni, de már állapotuk lehetővé teszi az utazást.

Egyelőre a Kanizsai Dorottya Kórház intenzív osztályán ápolják tovább azt a középkorú nőt, akinek a baleset után el kellett távolítani a lépét. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ő mikor hagyhatja el a kórházat.

Az M70-es autóúton június 21-én hajnalban történt buszbaleset következtében hatan meghaltak, hárman súlyosan, 23-an könnyebben sérültek meg. A túlélők az MTI-nek arról beszéltek: valószínűleg elaludt a buszsofőr, akit a tudomásuk szerint pihenés nélkül fordítottak vissza Romániából Spanyolországba. A Valenciába tartó román autóbusz a Zala megyei Csörnyeföld közelében áttért a szembejövők sávjába, ahol frontálisan összeütközött egy Szlovénia felől érkező kamionnal. A balesetben a helyszínen öten meghaltak: a szlovén kamion vezetője, továbbá a busz két, egymást váltó sofőrje és két utasa. Összesen 27 sérültet szállítottak a mentők a nagykanizsai kórházba, közülük egy ember néhány órával később belehalt életveszélyes koponyasérüléseibe.

A román Atlassib busztársaság 22 utast – akik egyáltalán nem sérültek meg, vagy csak kisebb sérüléseket szenvedtek – a baleset napján továbbszállított Spanyolországba. A további sérültek hozzátartozóikkal, illetve a busztársaság által küldött autóval Romániába tértek vissza.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.