Már korábban figyelmeztették a producereket

Már a cannes-i filmfesztivál előtt figyelmeztette a jövőre tervezett Budapesti Nemzetközi Filmfesztivál szervezőit, hogy jogtalanul használják a főváros nevét, amivel szabálysértést követnek el – mondta el a hírTV-nek Csomós Miklós, a kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes.<br /><br />

MNO
2011. 06. 06. 16:23
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A hírTV Célpont című műsora múlt hét végén tárta fel, hogy hazánk első nemzetközi filmes seregszemléjét olyan producerek szerveznék, akiknek a neve több bűncselekménygyanús ügyben is felmerült. Egyikük, Neményi Ádám a Célpontnak akkor azt állította, egyeztetett a főpolgármester-helyettessel a névhasználatról.

„Neményi Ádám valóban megkeresett, és előadta a Budapest Filmfesztivál ötletét” – közölte Csomós Miklós, hozzátéve, hogy Neményi ehhez pénzt is kért. A kulturális ügyekért felelős főpolgármester-helyettes akkor azt mondta erre, hogy „Budapestnek nincs lehetősége a jelen pénzügyi helyzetben ilyen támogatásra, tehát egyetlen egy fillért nem tudunk ehhez adni. Másfelől figyelmeztettem arra, hogy a Budapest névhasználat rendeletben szabályozott, és a főpolgármesterhez kellene fordulnia, hogy ezt szabályszerűen használhassa.”

(hírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.