Már több mint 650 ezer ember menekült el Líbiából

Az ENSZ adatai szerint a líbiai harcok kirobbanása óta már több mint 650 ezren hagyták el Líbiát, többségük azonban nem líbiai állampolgár.

MNO
2011. 06. 25. 8:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világszervezet humanitárius kérdéseket koordináló biztossága a hétvégén közzétett összefoglalójában adott hírt arról, hogy az ENSZ Menekültügyi Főbiztosságának (UNHCR) összesítése szerint eddig mintegy 243 ezer líbiai állampolgár kényszerült lakhelye elhagyására az országon belül.

A humanitárius koordinációs biztosság arra hívta fel a figyelmet, hogy az utóbbi időben erősödtek a harci cselekmények az ország északnyugati vidékein, ezért a világszervezet fokozta erőfeszítéseit, hogy segítséget nyújtson a lakosságnak ezeken a területeken. Mindenekelőtt egészségügyi segítségnyújtásról van szó, de élelmiszert is eljuttat az ENSZ ebbe a líbiai országrészbe. Több mint félmillió líbiai jutott már élelmiszersegélyhez az ENSZ és partnerszervezetei – közöttük nem kormányszervek – segítségének köszönhetően – adták hírül az ENSZ tájékoztatójában.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.