Martonyi János: Egy európai lenne a legjobb választás

Az IMF következő vezetőjének nem az európai válság kezelése lesz a legfőbb kihívás, ezért nem ez az oka annak, hogy miért egy európai lenne a legjobb választás – írta Martonyi János külügyminiszter a Financial Timesban. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/789609"><strong>• Laosz továbbra is példaképként tekint Magyarországra</strong></a>

MNO
2011. 06. 08. 19:15
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A magyar külügyminiszter szerint „Európa egyedülálló kísérlet”, amely összeegyezteti és integrálja a különböző struktúrákat, koncepciókat, intézményeket, nyelveket, összességében kultúrákat – fogalmazott Martonyi, aki szerint hasonló gyakorlatra van szükség globális szinten is, még ha összetettebb is a helyzet.

A regionális eredményeket a globális rendszerre kell alkalmazni, globális gazdasági kormányzást és szabályalkotást kell elősegíteni, amely magában foglalja a globális pénzügyi rendszer alapvető átalakítását is. Ez az a munka, amely a következő IMF-vezetőre vár, nem pedig az európai válság kezelése – ismételte bevezető állítását Martonyi, majd kijelentette: ezért van szükség európai vezetőre. „Mindezeken túl nekünk van a legjobb jelöltünk is” – zárta írását a magyar külügyminiszter.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.