Masiniszták tüntetése: „igazából már okafogyott”? + Videó + Képriport

Megkezdődött a mozdonyvezetők tüntetése. Az érdekképviseletek a Nyugati téren gyülekeztek délelőtt, hogy később a Parlament elé vonulva a korkedvezményes és korengedményes nyugdíj megszüntetése ellen tiltakozzanak. A mozdonyvezetők a kormánytól a tárgyalások azonnali megkezdését követelik.<br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/789754" target="_blank"><strong>• Már gyülekeznek a mozdonyvezetők</strong></a>

MNO
2011. 06. 09. 11:02
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tekintse meg a hírTV felvételét!


A Kossuth téren mintegy 1500 tüntető lehet – jelentette a Hír TV tudósítója, aki az egyik demonstrálót arról kérdezte, miért tartották szükségesnek a tüntetést, hiszen – ahogy azt Lázár János Fidesz-frakcióvezető már ismertette – a korkedvezményes nyugdíj szigorítása a fegyveres és rendvédelmi dolgozókat érinti csak. A tüntető erre azt válaszolta, a tiltakozó akciót előbb hirdették meg, mint ahogy a kormányhatározat megszületett, és – mint fogalmazott – „igazából már okafogyott”.

A demonstrációhoz csatlakoznak a BKV- és a Volán-társaságok autóbusz-vezetőit tömörítő szakszervezetek is. A téren összegyűltek a kormányt hibáztatják a kialakult helyzetért, és mindenképpen tárgyalni akarnak a kormánnyal és Orbán Viktor miniszterelnökkel. A helyszínen beszédek is elhangzanak, valamint a parlamenti frakcióknak fognak petíciót átadni és egy kisfilmet, amely azt mutatja be, hogy milyen nehéz munkát végeznek a mozdonyvezetők, buszvezetők.

A demonstráció bejelentésére kedden Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője úgy reagált, hogy a mozdonyvezetők által felvetett kérdések nagyon fontosak, ezért is szerepelnek a szociális konzultációban, amelynek végéig nem születnek döntések az érintett területeken.

(HírTV)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.