Második világháborús bombát találtak a XI. kerületben + Képriport

Második világháborús bombát találtak Budapesten, a XI. kerületi Kelenhegyi úton. A környéket lezárták, 27 házat kiürítenek – közölte a Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Zászlóalj megbízott kommunikációs tisztje szerda délben. A lakók kora délután visszaköltözhettek. A robbanószerkezetet a központi gyűjtőhelyre szállítják, majd később megsemmisítik.

MNO
2011. 06. 15. 14:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kerekesné Benedek Mária korábban elmondta: a 250 kilogrammos szovjet bombának „orr- és fenékgyújtója” is van. A robbanószerkezetet a Kelenhegyi út 33. szám alatti épület udvarán találták földmunkálatok közben. A környéket 150 méter sugarú körben lezárták, a forgalmat elterelték, összesen 27 ház lakóit kellett kitelepíteni. Akinek szükséges volt, a Bartók Béla úton található Gárdonyi Géza Általános Iskolában biztosítottak átmeneti szállást – tette hozzá a honvéd tűzszerészek kommunikációs tisztje.

Kerekesné Benedek Mária akkor azt is közölte: a helyszínen vannak a katasztrófavédelem munkatársai.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.