Megbénult az ország + Képek

Görögországban kedden 48 órás általános sztrájk kezdődött tiltakozásul a kormány új, 28 milliárd eurós megszorítócsomagja ellen, amelyet várhatóan a héten hagy jóvá az ország parlamentje.

MNO
2011. 06. 28. 7:20
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Helyszíni jelentések szerint több mint ötezer rendőrt vezényeltek Athénba, ahol kedden délelőtt kezdődnek a felvonulások. A szervezők szerint a tüntetők a parlament épülete elé vonulnak. A tömegközlekedés gyakorlatilag leállt az országban. Komoly fennakadások lesznek kedden és szerdán a légi közlekedésben. A légi irányítók mindkét nap sztrájkolnak, magyar idő szerint 8–11 óra és 17–21 óra között.


A Görögországot gyakorlatilag életben tartó nemzetközi hitelnyújtók csak az új megszorítások fejében hajlandóak biztosítani a támogatás folyósítását.



Fotók: Reuters


(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.