Megerősített rendőri jelenlét Gyulán

Két rendőrjárőr közreműködését finanszírozza Gyula város önkormányzata helyi vendéglátós vállalkozókkal közösen a közbiztonság további erősítése érdekében – közölte Gajda Róbert, a város fideszes alpolgármestere, országgyűlési képviselő kedden sajtótájékoztatón Gyulán.

MNO
2011. 06. 07. 16:33
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az alpolgármester a döntést indokolva elmondta: a gyulai képviselő-testület szerint a városban a közbiztonság jónak tekinthető, ám az idegenforgalmi szezon beindulásával az éjszakai szórakozóhelyekről távozók zavarhatják a belváros lakosságának és a vendégeknek a nyugalmát. Mint hozzátette, már a tavalyi választási kampány során több ilyen jelzést kapott a belvárosban élőktől. Ezért az önkormányzat tárgyalt az érdekelt vendéglátósokkal és a helyi rendőrség vezetőivel annak érdekében, hogy fokozzák a rendőri jelenlétet a kérdéses időszakokban.

Görgényi Ernő (Fidesz) polgármester elmondta: a közelmúltban megállapodás született hat belvárosi szórakozóhely, a rendőrkapitányság és az önkormányzat között, s ennek alapján Gyula városa havi 102 ezer, a vendéglátósok pedig 72 ezer forinttal támogatják, hogy két gyalogos járőr lásson el szolgálatot a belvárosban. Az összefogás alapján a nyári hónapokban, minden pénteken és szombaton este a szokásos szolgálaton túl egy további gyalogos járőrpár lát el szolgálatot a gyulai rendőrség részéről este 11 órától másnap hajnal öt óráig.

A polgármester abban bízik, hogy a megerősített rendőri jelenlét révén az idegenforgalmi szezonban így egyszerre tud eleget tenni a város a szórakozás, illetve a pihenés miatt a fürdővárosba érkezők és a lakosság igényeinek.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.