Meghalt a 119 éves „hős anya”

Meghalt 119 évesen a „hős anya” címmel kitüntetett legidősebb asszony Vietnamban

MNO
2011. 06. 21. 9:22
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az 1892-ben született Tran Thi Viet pénteken hunyt el szülőfalujában, az ország déli részén fekvő Long An tartományban – közölte kedden a népbizottság, amely temetését szervezte. Az asszony azért kapta meg a „hős anya” címet, mert tíz gyermeke közül hét elesett a vietnami háborúban. A délkelet-ázsiai ország hatóságai a hírek szerint azon munkálkodtak, hogy Tran Thi Vietet ismerjék el a világ legidősebb nőjének. A Guinness Rekordok ellenőrei azonban nem látták kétségkívül bizonyítottnak az asszony születési dátumát. Hivatalosan a brazil Maria Gomes Valentim a világ legidősebb – 114 éves – nője, aki 1896. július 9-én született.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.