Megközelíthetetlenek lesznek a falvak?

A járhatatlan közutak miatt közösségi közlekedéssel elérhetetlenné válhat a Heves megyei Heréd és Nagykökényes, ezért a két település önkormányzata az ország vezetőinek a segítségét kéri annak érdekében, hogy megközelíthetők maradjanak a helyi munkahelyek és oktatási intézmények.

MNO
2011. 06. 24. 12:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Gáspár Tamás (független), Nagykökényes polgármestere felhívásában azt írta: tudomásuk szerint a közutak járhatatlansága, illetve a térségben közlekedő autóbuszok műszaki állapota miatt a Hatvani Volán Zrt. július elejétől megszünteti a közforgalmi buszközlekedést a két község irányába. Mint hozzátette, ezzel olyan településeken szűnik meg a buszjárat, Budapesttől alig 40 percre, az M3-as autópályától pedig 10 percnyire, amelyeknek semmilyen más alternatívájuk nincs a közösségi közlekedésre.

Tájékoztatása szerint Nagykökényes Nógrád megye felől, Erdőtarcsa irányából már megközelíthetetlen személygépkocsival, és a menetrend szerinti autóbuszok, amelyek Balassagyarmatot kötik össze Hatvannal, már el is kerülik ezt a szakaszt. A helyzetet nehezíti, hogy a települést a 21-es számú főútvonallal összekötő út már tehergépjárművekkel sem járható. A községbe bevezető négy útból tehát kettő már járhatatlan, a másik kettő pedig egyre veszélyesebb.

Gáspár Tamás úgy fogalmazott: ilyen körülmények között azonnali segítséget kérnek az ország vezetőitől. Azt kérik, hogy gyors intézkedéseikkel biztosítsák Heréd és Nagykökényes községek számára a biztonsággal használható közúti kapcsolatokat és a közösségi közlekedés fenntartását – tette hozzá a polgármester.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.