Megnyílhat az út Fabregas előtt

Az Arsenal hajlana arra, hogy elengedje spanyol futballistáját, Cesc Fabregast nevelőegyesületébe, a Barcelonába – állítja a klubhoz közel álló két katalán lap.

MNO
2011. 06. 09. 10:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mundo Deportivo úgy értesült: Arsene Wenger, a londoni alakulat vezetőedzője beleegyezett abba, hogy a csapatkapitányt eladják, de azzal a feltétellel, hogy más angol klubhoz nem szerződhet. A Sport szerint az Arsenal vezetői mostanra arra az álláspontra jutottak, hogy Fabregas eladása elkerülhetetlen.

A katalán újság úgy tudja, hogy a 24 éves középpályás képviselőit csütörtökön Barcelonába várják, hogy megtudják tőlük, mik a londoniak pénzügyi igényei. A Barca már egy ideje próbálja visszacsábítani Fabregast, de az eddigi próbálkozások sikertelennek bizonyultak, noha maga a játékos szívesen szerződne haza. A futballista pályafutását a barcelonai elitklub akadémiáján kezdte, de már 16 évesen az Arsenalhoz került.

A Mundo Deportivo szerint a tárgyalások most sem ígérkeznek könnyűnek, a Sport pedig konkretizálja is a várható nehézséget, amikor azt írja, hogy az Arsenal akár ötvenmillió eurót is kérhet a világbajnok labdarúgóért. Javier Faus, a spanyol bajnok, Bajnokok Ligája-győztes Barcelona alelnöke szerdán közölte: 45 millió eurót költhet új futballistá(k)ra a klub az átigazolási időszakban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.