Megnyugodhat Milánó kék-fekete része

Gian Piero Gasperini lesz az Internazionale labdarúgócsapatának új vezetőedzője, ezt a klub várhatóan péntek késő délután jelenti be hivatalosan.

MNO
2011. 06. 24. 14:47
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Genoa korábbi trénere azután lett a poszt elsőszámú várományosa, hogy a Chelsea megszerezte a Portótól a portugál Andre Villas-Boast, Fabio Capellót pedig nem sikerült elcsábítani az angol válogatott éléről.

Gasperini 2007-ben juttatta az élvonalba a Genoát, majd 2009-ben az Európa Ligában indulhatott az együttessel, miután ötödik helyen zárt a bajnokságban. A szakembert tavaly novemberben menesztették a kikötővárosiaktól. Gasperini Leonardót váltja majd a kispadon, akit tavaly decemberben neveztek ki azt követően, hogy a gyenge eredmények nyomán elküldték a spanyol Rafa Benítezt.

A 41 éves brazil irányításával a milánói alakulat végül a városi rivális, és idén bajnokká avanzsált AC Milan mögött másodikként fejezte be a pontvadászatot, a várt nemzetközi siker azonban Leonardo vezetésével is elmaradt, a kék-feketék címvédőként a negyeddöntőben búcsúztak a Bajnokok Ligájától.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.