Mégsem épül meg az inkubátorház

Kapuvár város önkormányzata nem fogadta el a kalkuláltnál csaknem negyvenmillió forinttal drágább ajánlatot az inkubátorház felépítésére, mivel nem volt erre pénze, így érvénytelen lett az inkubátorház felépítésére kiírt, hirdetménnyel indult tárgyalás nélküli közbeszerzés – az eredmény a legutóbbi Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

MNO
2011. 06. 18. 9:17
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 670 négyzetméter hasznos alapterületű inkubátorház becsült kivitelezési költsége nettó 110 millió forint volt. Az önkormányzat úgy kalkulált, hogy ennek 85 százaléka uniós támogatás, tíz százaléka kormányzati társfinanszírozás lenne, és csak öt százalék jutott volna – saját erőként – az önkormányzatra. Ezzel szemben az érvényes ajánlatban 149,5 millió forint szerepelt, a különbözetet – 39,5 millió forintot – az önkormányzatnak kellett volna pótolnia, de nem volt miből. Az ajánlattevők a következők voltak: a szombathelyi székhelyű Bereczki Kft., az abdai Ho-Ra Kft., valamint a szigetszentmártoni EnerGas Kft.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.