Mégsem mond le a görög miniszterelnök, átalakítja kormányát

A görög miniszterelnök nem tudott megállapodni az ellenzékkel a nagykoalícióról, ezért nem mond le, csupán átalakítja kormányát – jelentette be szerdán. <br /><br /><a href="http://mno.hu/portal/790968"><strong>• Engednek a nyomásnak – Görögország lazítana a megszorításokon</strong></a>

MNO
2011. 06. 15. 19:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Jeórjiosz Papandreu a nap folyamán felajánlotta lemondását, hogy megnyissa az utat egy nemzeti egységkormány létrehozása előtt. A tárgyalások a konzervatív ellenzéki Új Demokrácia párttal azonban nem vezettek eredményre. A miniszterelnök szerda esti közlése szerint marad a posztján, csütörtökön átalakítja kormányát és bizalmi szavazást kér a parlamenttől.

Papandreunak az államcsőd elkerülése érdekében el kell fogadtatnia a parlamenttel egy öt évre szóló programot, amely a költségvetés lefaragását szolgáló megszorítócsomagot, így adóemelést is tartalmaz, továbbá az állami tulajdon nagymértékű eladását.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.