Megújulhat az uszoda

Augusztus végére nettó 120-140 millió forintos költséggel felújítják a győri városi (ismertebb nevén GYÁÉV-) uszodát – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Sági Géza, a városüzemeltetést végző Győr-Szol Zrt. elnök-vezérigazgatója.

MNO
2011. 06. 09. 17:21
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közlése szerint az épület fogadótere, elektromos és légkezelő hálózata elavult, hiszen az utóbbi három évtizedben nem végeztek jelentősebb felújításokat; az egyetlen nagyobb változás az volt, hogy a 2002-es áradás után az emeletre költöztettek bizonyos elektromos eszközöket, ott nem veszélyezteti őket a víz – mondta, emlékeztetve arra, hogy a létesítmény ártéren áll, így rendszeresen víz alá kerül.

A problémák között említette, hogy a vizet gázzal melegítik, ami jelentős költségtényező; ezt a tervek szerint részben egy 50-60 négyzetméteres napkollektorrendszerrel váltják ki, így akár évi tízezer köbméter gázt is megtakaríthatnak. Öltözőszekrényből is több lesz, és olyan elektronikus zárrendszerrel látják el őket, amelyet árvíz közeledtével egyszerűen ki lehet emelni. Hozzátette: a munkálatokat teljes egészében a – Győr-Szolba várhatóan szeptember végére integrálódó – Győri Fürdő Kft. finanszírozza; a generálkivitelző az épületet egykori tervező cég munkatársaiból alakult Komplex Kft.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.