Megújult Gyula legnagyobb szállodája

Mintegy 2,5 milliárd forintból teljesen felújították Gyula legnagyobb szállodáját, a Hunguest Erkel Hotelt – jelentették be a hivatalos megnyitó alkalmából szerdán Gyulán.

MNO
2011. 06. 08. 18:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beruházó 600 millió forintos támogatást nyert az unió által is finanszírozott egyik régiós operatív programtól, s biztosította a fennmaradó önrészt – közölte a szállodát működtető cég ügyvezető igazgatója.

Hüse István elmondta: az eredeti tervek némileg több mint 1,87 milliárd forintos felújításról szóltak, végül azonban a különböző menet közben kiderült műszaki problémák miatt végül 2,5 milliárd forintba került a rekonstrukció, amelynek önrészét a szálloda tulajdonosa, a Hunguest Hotels Zrt. biztosította.

A hotel két épületszárnyából az egyiket négycsillagossá építették át, ahol 177 standard kétágyas szobát, valamint a Gyulai Várra néző öt lakosztályt is kialakítottak, s elnevezték Dürer-szárnynak. A másik, háromcsillagos épületben, amely a megnyitás óta Munkácsy nevét viseli, további 147 szobát alakítottak ki, közülük többet megnagyobbítottak és akadálymentesítettek. A szállodakomplexumban több konferenciaterem, egy wellness-központ is épült, valamint teljesen megújult az étterem is.

Az ügyvezető igazgató elmondta, hogy a várfürdővel közvetlenül kapcsolatban álló szállodában az idei főszezonban legalább ötvenszázalékos kihasználtságra számít. A hotel egyébként eddig is a Hunguest Hotels Zrt. tulajdonában állt, ám eddig önálló gazdasági társaságként működött, de július elejétől a zrt. fogja közvetlenül üzemeltetni az Erkel hotelt.

A megnyitó alkalmából Görgényi Ernő, a város fideszes polgármestere azt hangsúlyozta, hogy az Erkel hotel átadásával előtérbe került a minőségi turizmus fejlesztése a városban. A felújítás másfél esztendejét azonban megérezte a város, hiszen kevesebb idegenforgalmi adó keletkezett, ráadásul a várfürdő árbevétele is csökkent ebben az időszakban.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.