Megvizsgálják a közlekedési táblákat

Felmérés készül Kaposvár és Somogy megye veszélyes gyalogátkelőiről, valamint a nehezen értelmezhető, illetve felesleges közlekedési táblákról.

MNO
2011. 06. 24. 6:56
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A megyei kormányhivatal és a megyei közgyűlés vezetője lakossági bejelentések nyomán döntött a közlekedés biztonságát veszélyeztető források feltérképezéséről, ugyanis mindkét hivatalnál többen jelezték, hogy helyenként a jelzőtáblák nem jól láthatók, sok esetben feleslegesek, de arról is kaptak bejelentés, hogy nem a KRESZ szabályainak megfelelően helyezték ki azokat.

A kormányhivatalhoz tartozó közlekedési felügyelőség szakemberei az egy hónapos akció során lajstromba veszik a veszélyes helyeket és a vitatható táblákat, a feltárt hiányosságokról pedig tájékoztatják az útkezelőket, kérve, hogy intézkedjenek azok megszüntetéséről. A cél az, hogy a közlekedési táblák egyértelműek és jól láthatók legyenek.

A felmérés kezdeményezői Juhász Tibor kormánymegbízott és Gelencsér Attila, a megyegyűlés elnöke, aki fideszes országgyűlési képviselőként jogszabály-módosítást is kezdeményez azért, hogy a közlekedési felügyelet hatósági eszközöket is igénybe vehessen a közlekedés biztonságát veszélyeztető helyzetek minél előbbi megszüntetése érdekében. Ez vonatkozna a jelzőtáblákat eltakaró növényzet megnyíratásától kezdve a KRESZ-táblák egyértelműsítésén keresztül a nem működő jelzőlámpák gyors megjavításáig.

A kezdeményezők a közlekedés általános biztonsága mellett különösen fontosan tartják, hogy a vakációzó gyermekek gyalogosan és kerékpárral egyaránt biztonságban közlekedhessenek. A felügyelőség munkatársai számítanak a lakosság segítségére is. A bejelentéseket a 06-20/569-3578-as telefonszámon fogadják.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.