Megyei csapatok is részesülhetnek a támogatásból

Szalay Ferenc, az Országgyűlés sport- és turizmusbizottságának alelnöke azt mondta, megyei csapatok is élhetnek majd a társaságiadó-kedvezmény nyújtotta lehetőségekkel.

MNO
2011. 06. 10. 17:18
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A héten megkezdődött a törvénytervezet általános vitája, amelynek lényeges eleme, hogy az öt látványcsapatsportág esetén nemcsak az első, illetve a másodosztály részesülhet a támogatásból, hanem a teljes vertikum – fogalmazott Szolnok fideszes polgármestere a Digi Sport televízió Reggeli Start című műsorában. – Ez azt jelenti, hogy például a megyei bajnokságban részt vevő egyesületek is gyűjthetnek pénzt utánpótlás-nevelésre és létesítményfejlesztésre.”

A Magyar Kosárlabdázók Országos Szövetségének elnöke hozzátette, reményeik szerint júliusban hatályos lesz a törvény, így ősszel már pénzhez juthatnak a klubok.

„A Magyar Olimpiai Bizottság és a sportágak szakszövetségei is gyűjthetnek támogatókat, de megteheti ezt mindenki, aki érintett: az egyesületek, az utánpótlás-neveléssel foglalkozó közalapítványok, az akadémiák, a sportiskolák és a diáksport-egyesületek is” – mondta Szalay, aki úgy gondolja, Magyarországon sokan szeretnék és tudnák is támogatni a sportot.

„Azt gondolom, rengeteg cégvezető vár arra, hogy megkeressék, hiszen nemcsak társaságiadó-kedvezményről, illetve felajánlási lehetőségről van szó, hanem egy olyan intézkedésről is, ami csökkenti a cégek adóalapját” – jelezte a politikus.

Szalay hozzátette, így nemcsak a cég segít a klubnak, hanem a klub is a cégnek, mert kevesebb lesz az adóalap, amely után a cégnek adóznia kell.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.