Méhinvázió közeledik Izland felé

A pénzforrások eredeti ötletekkel való frissítésére szorul a gazdasági válsággal küzdő Izland, ahol most épp a méztermelést akarják „felfuttatni”, ehhez pedig több mint egymillió méhet importálnak.

MNO
2011. 06. 24. 3:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A rovarok a Finnországhoz tartozó Aland-szigetekről érkeznek. Az izlandiak abban reménykednek, hogy a méztermelés olyannyira fellendül, hogy még exportra is futja majd.

A virágos növényzetben szűkölködő Izlandon eddig siralmas eredményeket hozott a méhészkedés. „A korábbi évek nem hoztak valami nagy sikert” – idézte az angol nyelvű Reykjavik Grapevine című lap a csaknem száz reménybeli méhész egyikét. Időközben viszont a helyiek megtanulták, miként lehet a méheket az izlandi természethez szoktatni – fogalmazott bizakodón a méhész.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.