Merénylet készült az Egyesült Államokban

Az egyesült államokbeli Seattle-ben letartóztattak két muzulmán férfit, akik támadásra készültek egy katonai toborzóiroda ellen – közölte csütörtökön a helyi ügyészség.

MNO
2011. 06. 24. 2:46
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 33 éves seattle-i Abu Khalid Abdul-Latifot és a nála egy évvel fiatalabb Los Angeles-i Walli Mujahidhot szerda éjszaka vették őrizetbe. Azzal vádolják őket, hogy kézigránátokkal és lőfegyverrel akartak megtámadni egy toborzóirodát. Állításuk szerint így akarták megtorolni az amerikai katonák afganisztáni bűncselekményeit.

A tervükre úgy derült fény, hogy be akartak szervezni egy harmadik személyt, aki viszont értesítette erről a hatóságokat. Ezután a Szövetségi Nyomozó Iroda (FBI) egyik ügynöke a két férfi bizalmába férkőzött, és azt ígérte nekik, hogy ellátja őket fegyverekkel. A hatóságok közben nyomon követték őket, és rögzítették minden beszélgetésüket. Az FBI-ügynök el is látta lőfegyverekkel a két gyanúsítottat, de előtte üzemképtelenné tették a géppisztolyokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.