Mészáros Tamás: Elszakadni...

MNO
2011. 06. 25. 8:44
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Minderről természetesen Lázár János nem beszélt az évértékelőn, hiszen ezek a megállapítások nem illenek bele a jobboldali vircsaft retusált önképébe, viszont kifejtette, hogy a legrosszabb politikának tartja, ha a Fidesz megszünteti a vita fórumait, mert a vitát nem szabad korlátozni; ellenkezőleg, vállalni kell és megnyerni. Mármost erőltessük meg az emlékezetünket: hallottuk a parlamentben valaha is vitatkozni a frakcióvezető urat? Persze, a vita fogalma igen tágan értelmezhető, de Lázár verbális akciói a legjobb indulattal sem férnek bele. Ezek az intoleráns kirohanások nem tűrik az ellentmondást, és ledorongoló, sértő, olykor kifejezetten ordenáré stílusuk a legkevésbé sem polemikus erény, hanem szégyellnivaló balkániság; civilizált európai parlamentekben – kivéve Berlusconi közismerten alpári irályát – ez a hang elképzelhetetlen.

A teljes cikket itt olvashatja.

(Népszava, 2011. június 25.)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.