Minden eszközük megvolt a kábítószer eladásához a diákoknak

Kábítószert árult hosszabb ideje két diák Budapesten, egy XVIII. kerületi középiskolában, az elfogott fiatalok elismerték a bűncselekmény elkövetését – közölte a rendőrség pénteken.

MNO
2011. 06. 10. 9:28
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A pestszentlőrinci rendőrök néhány hete jutottak olyan információhoz, hogy egy XVIII. kerületi középiskolában diákok árulnak társaiknak kábítószert. A felderítőmunka eredményeként a drogot áruló lányt és fiút szerdán fogták el – olvasható a Police.hu oldalon.

A fiatalok lakásán tartott házkutatások során kábítószer fogyasztásához és átadásához szükséges eszközöket foglaltak le: digitális mérleget, műanyag tasakokat, alufóliát, kábítószergyanús növényianyag-maradványokat.

A közlés szerint a rendőrök gyanúsítottként kihallgatták a két fiatalt, akik beismerték a terhükre rótt bűncselekmény elkövetését. A nyomozás eddigi adatai szerint a páros az előzőleg alufóliákba csomagolt adagokat értékesítette a diákoknak, alkalmanként ezer-kétezer forintért.

A 18 éves gyanúsítottakkal szemben „kínálással, átadással, forgalomba hozatallal, kereskedéssel oktatási, köznevelési, gyermekjóléti, gyermekvédelmi, közművelődési feladatok ellátására rendelt épület területén, közvetlen környezetében elkövetett kábítószerrel visszaélés” bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja a további eljárást a Budapesti Rendőr-főkapitányság – olvasható a rendőrségi honlapon.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.