Mindenkit leúszott a magyar gyöngyszem

Jakabos Zsuzsanna győzött a római Hét Domb elnevezésű, hagyományos nemzetközi úszóversenyen a 200 m pillangó szombat esti döntőjében.

MNO
2011. 06. 18. 19:34
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„2:07.67 perces, nagyon szép teljesítménnyel rukkolt elő, kiemelkedett a mezőnyből – számolt be Kiss László szövetségi kapitány az MTI-nek a Trofeo Sette Colli második napjának magyar vonatkozású főbb történéseiről. – Gyakorlatilag ellenfél nélkül úszta meg ezt a kiváló időt, ami jobb, mint az olimpiai A szint, melyet egyszer már megúszott az idén, még március végén, Madridban, de most még ahhoz képest is jobbat ment.”

Mutina Ágnesnek a 400 m gyors a fő száma, s nem a 100 gyors, amelyben a nyolcadik lett a szombati fináléban 55.75 másodperccel. „Ő 400-on tegnap egészen 350 méterig remekül haladt, de akkor begörcsölt a lába, ezért maradt el a jobb eredmény, igaz, már ő is londoni szereplő, hiszen 400-on április elején ugyancsak a spanyol fővárosban szintén teljesítette a 2012-es olimpiai részvételhez előírt szintet.”

A római magyar úszókülönítmény hölgytagjai közül Verrasztó Evelyn adós még a londoni kvótával, de neki most zajlik igazán a felkészülési időszaka, mivel rengeteget betegeskedett. „Kell neki is a verseny, miközben fokozatosan utol kell, hogy érje magát – így Kiss László. – Nem lesz gond vele sem, lassan visszanyeri a formáját, biztos vagyok benne, hogy a júliusi világbajnokságra ő is összekapja magát. Bátyja, Dávid tegnap 400 gyorson kitűnően szerepelt, 3:51.49 perces egyéni csúccsal lett második a döntőben. Visszakanyarodva Jakaboshoz, s a 200 női pillangóhoz: a szám magyar Európa-csúcstartója, a világbajnoki aranyérmes Hosszú Katinka, aki Amerikában tanul, ezen a hétvégén Kaliforniában versenyez, a Santa Clara-i nemzetközi versenyen többek között 400 m vegyesen. Érdeklődéssel várom, hogyan teljesít, bár már neki is megvan a londoni szintideje, ő május végén, Irvine-ban 200 vegyesen ért célba a FINA, a világszövetség által előírtnál jobb idővel.”

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.