Mindent megtudhat a barokk kor mindennapjairól

Barokk hangulatú vigadalommal ünneplik a gödöllői kastély építtetője, Grassalkovich Antal névnapját a Budapesthez közeli kisvárosban vasárnap.

MNO
2011. 06. 10. 12:37
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Antal-napi vigasság elnevezésű rendezvény az első nagyszabású hétvégi családi kastélyprogram az idén – hangsúlyozta a gödöllői önkormányzat kommunikációs igazgatója. Péterfi Csaba elmondta, hogy a vendégek előtt délelőtt 10 órakor díszőrségváltással nyitják meg a kaput, majd a díszudvaron a barokk kori uradalom eredeti öltözékbe bújt lakói köszöntik az érdeklődőket. A nap egyik érdekessége lesz, hogy a gyerekek az európai uniós helyszíneket bemutató tárlatvezetésen vehetnek részt, de meseelőadások, foglalkoztatók, valamint kulturális és zenei időutazások is várják a kicsiket.

A családok számára ideális pihenőhelyet biztosít a kastély felújított parkja, amelyben megcsodálhatják Zala György felújított Mária Terézia-szobrát; aki pedig mozgalmasabb időtöltésre vágyik, az lovas- és vadászattörténeti programokon szórakozhat. A szervezők szerint vasárnap estére minden vendég teljes képet kaphat a gödöllői kastély építtetője, Grassalkovich Antal korának mindennapjairól.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.