Mire hazaért a munkából, eltűnt a háza

Egyelőre inkább pénzért, nem szavazatokért harcolnak a republikánus elnökjelöltek – írja a The New York Times. Mivel a mezőny igencsak széles, óriási előnyre tehet szert, aki meg tudja nyerni a támogatók bizalmát. Nagy meglepetés ért egy kanadai férfit: mire hazatért a munkából, nem találta helyén a házát – tudósít a National Post. A 30 ezer dolláros, 14 méteres épületet valaki elvontatta, és saját területén újra felállította.

Kovács N. László
2011. 06. 22. 15:05
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

The New York Times (nytimes.com)

Egyelőre inkább pénzért, nem szavazatokért harcolnak a republikánus elnökjelöltek – írja a The New York Times. Mivel a mezőny igencsak széles, óriási előnyre tehet szert, aki meg tudja nyerni a támogatók bizalmát. Egyelőre ezt a versenyt is Mitt Romney vezeti, hiszen ő a legismertebb a jelöltek közül, ráadásul már három évvel ezelőtt is indult a címért, így akkori támogatóihoz már ismerősként térhet vissza. Massachusetts egykori kormányzója a múlt héten bejárta Floridát, Georgiát, Nevadát, Idahót, Coloradót és Kaliforniát, útjának minden állomásán, reggelinél, ebédnél, vacsoránál a pénzgyűjtésre koncentrálva. Romney múlt hónapban egyetlen este alatt 10 millió dollárnyi felajánlást söpört be, június harmincadikáig pedig, amikor a jelölteknek be kell számolniuk pénzügyeikről, legalább háromszor ennyiről szeretne jelentést tenni. A verseny jelenlegi első helyezettjének nincs különösebben nehéz dolga: „Gyakorlatilag 2007 óta ezt csinálja” – magyarázza Mel Sembler, a politikus egyik munkatársa. Romney-nak csupán azt kell bizonygatnia, ő a legesélyesebb jelölt Obama legyőzésére, amit a közvélemény-kutatások adatai mellett az üzleti életben szerzett tapasztalatával is igazol.

Romney győzelme azonban korántsem lefutott kör, sőt ahogy telik az idő, egyre több vetélytárs tűnik fel a startvonalnál. Jon Huntsman egykori kínai nagykövet csupán néhány napja jelentette be elnöki ambícióit, de sokan máris komoly esélyest látnak a társaitól némileg mérsékeltebb politikusban. „Romney csodálatos ember, és fantasztikus jelölt, de egyelőre nem hoztam meg a döntésem – nyilatkozta dr. Akshay Desai, az Univerzális Egészségbiztosítási Csoport elnöke, mely a legutóbbi választások idején a legtöbb pénzzel támogatta az egykori kormányzót. – Már találkoztam Pawlentyvel, és remekül elbeszélgettünk. Hamarosan találkozom Huntsmannel is.”

A jelöltek között nincs behozhatatlan különbség, ez pedig több támogatót is gondolkodásra késztetett. Az elkövetkező hónapokban még bármi történhet, így többen hajlandók rizikós döntést hozni, ami később azonban többszörösen kifizetődhet. „Egyelőre nem lehet megmondani, hogy egyáltalán van-e bárkinek esélye az elnök ellen – magyarázta David F. Girard-diCarlo, egykori ausztriai nagykövet, akit mind a három számottevő jelölt megkeresett. – A republikánusoknak mindenesetre olyan embert kell előállítaniuk, aki a függetleneket is meg tudja győzni. Ez pedig jelenleg Huntsman.” Akárki is nyeri a pénzügyek csatáját, az szinte biztos, hogy Obamával nem tudja felvenni a versenyt. Az elnök minden eddiginél drágább, 1 milliárd dolláros kampányt ígér, ráadásul mögötte áll az egész demokrata párt. Az elmúlt hónapban a liberálisok vezető politikai bizottsága 10,5 millió dollárt szedett össze, míg a konzervatívoké csupán 6,2 milliót.

National Post (nationalpost.com)

Nagy meglepetés ért egy kanadai férfit: mire hazatért a munkából, nem találta helyén a házát – tudósít a National Post. A 30 ezer dolláros, 14 méteres épületet valaki elvontatta, és saját területén újra felállította. A körülbelül 90 négyzetméteres épület eltulajdonítását megkönnyítette, hogy bádogból készült, és egyébként is szállításra tervezték. Valószínűleg a szolgálatban lévő rendőröket sem érte kisebb meglepetés, mint a tulajdonost, amikor az bement a rendőrőrsre jelenteni a bűncselekményt. Hamarosan megkezdődött a lopott ház keresése, mely szerencsére nem tartott sokáig, a tolvaj ugyanis csupán 10 kilométerre jutott, itt helyezte el az építményt saját gyepén. A hatóságok kérésére még tulajdoni lapot is mutatott, amiről azonban hamarosan kiderült, hogy hamis. A tettest súlyosbított lopással vádolják.

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.