Most már remélhetőleg nem keverik majd a gombokat

Az új Boeing 737-es repülőgépeken áttették a légiutas-kísérőt hívó gombot: végre nem keverhetik össze az utasok a stewardesst hívó gombot a lámpáéval.<br /><br />

MNO
2011. 06. 22. 15:08
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az összetévesztés nemzedékek óta fennáll, nem kevés „potyautat” okozva a légiutas-kísérőknek. Az utasok saját lámpájának gombja és a hívóé általában egymás mellett helyezkedik el, és ugyanúgy néz is ki. Az új 737-eseken viszont végre messzire kerülnek egymástól, és még külsőre is elütnek.

A légiutas-kísérőkön kívül azok az utasok is örülhetnek az újításnak, akik egy idő után inkább nem próbálták felkapcsolni lámpájukat, nehogy megint a stewardesst riasszák. Egy felmérésből kiderült, hogy meglehetősen sokan keverték össze a gombokat.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.