Most megtudhatja, mit jelent a mikropop képzeletvilág

Télikert – Mikropop képzeletvilág a kortárs japán művészetben címmel nyílik kiállítás csütörtökön az Ernst Múzeumban.

MNO
2011. 06. 08. 20:12
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A mikropop nem egy kőbe vésett képzőművészeti fogalom, hanem egy szójáték – mondta el Döme Gábor, a Műcsarnok kurátora. A kiállítás célja annak a fiatal japán generációnak a bemutatása, amely az 1960–70-es évek társadalomkritikus művészetétől elfordulva, a saját, elzárt mikrokörnyezetébe – például egy télikertbe – elvonulva alkotnak, és a populáris kultúrából merítenek a munkájuk során – tette hozzá a szakember.

A „mikropop képzelet” fogalmát megalkotó Midori Matsui kurátor nevével fémjelzett kiállításon tizennégy fiatal művész, köztük Ryoko Aoki, Taro Izumi, Tam Ochiai, Makiko Kudo és Mahomi Kunitaka munkáit ismerheti meg a magyar közönség.

Az Ernst Múzeum legújabb tárlatán metafizikus tartalmú alkotások, poétikus hangvételű, figurális és a hagyományos japán ornamentikából merítő alkotások sorakoznak egymás mellett – mondta a kurátor. A gyermeki, könnyed hangvételű és a művészi képzeletvilágból építkező festmények, grafikák, kollázsok és installációk alkotta kiállítást június 10-től egészen augusztus 28-ig kereshetik fel az érdeklődők.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.