Moszkva konstruktívabb magatartást vár Washingtontól

Az orosz külügyminisztérium kedden nemtetszésének adott hangot amiatt, hogy egy amerikai hadihajó az előző nap befutott a grúziai Batumi kikötőjébe.

MNO
2011. 06. 22. 6:38
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Monterey nevű hajó közös gyakorlaton vesz részt a grúz parti őrség egységeivel. Az orosz külügyi tárca közleményben sérelmezte az Egyesült Államoknál a manőverek megrendezését, mert azok ellentétben állnak a két ország kapcsolatrendszerében tapasztalható javulással. Moszkva konstruktívabb magatartást vár el Washingtontól – áll a dokumentumban.

Amerikai hadihajók rendszeresen látogatnak el a Kaukázuson túli országba azóta, hogy Grúzia és Oroszország között villámháború zajlott le 2008 augusztusában. Ezek a látogatások Moszkva éles bírálatát váltják ki.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.