Mubarak nélkül az ország összeroskad?

Hoszni Mubarak volt egyiptomi elnök hívei és ellenlábasai csaptak össze szombatra virradóra Kairóban, a csetepatéban többtucatnyian megsérültek.

MNO
2011. 06. 25. 9:31
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Mena hírügynökség szerint a hatalomból távozásra kényszerített Mubarak mintegy száz-kétszáz támogatója péntek délután kezdett tüntetni Kairó egyik fő sugárútjánál a főváros nyugati negyedében. Követelték a tüntetők meggyilkolásával és csalással vádolt volt elnök szabadon engedését. Azt skandálták, hogy „Mubarak nélkül az ország összeroskad”, miközben a helyszínre érkező ellentüntetők azt harsogták válaszul, hogy „a nép ki akarja végezni a mészárost”. Éjfél körül erőszakba torkollott a két ellentábor szembenállása, kövekkel dobálták egymást és összetűztek.

A 83 éves Hoszni Mubarak augusztusban áll a bíróság elé azzal váddal, hogy parancsot adott tüntetők lövetésére a 18 napig tartó felkelés idején, amely távozásra kényszerítette a politikust február közepén. Azzal is vádolják, hogy anyagi haszonszerzésből visszaélt hatalmával. Elmarasztaló ítélet esetén Mubarakot akár ki is végezhetik.

(MTI)

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.